הבדלים בין חותמי מדריכי דירוג שונים

בשנים האחרונות יש אינפלציה של חותמי דירוג באתרי עורכי דין, אבל לא כל החותמים מעידים על איכותו של המשרד ומובילותו.
מה ההבדל בין סוגי החותמים השונים ואיך מבדילים ביניהם? 

סוגי חותמי דירוג וההבדלים ביניהם

חותמי הדירוג מאפשרים למשרדי עורכי דין לקבל הכרה עבור העשייה שלהם בשוק הישראלי או הבינלאומי. מאחורי הקלעים של מדריכי הדירוג האובייקטיביים עומד מערך של אנליסטים המקבל מאלפי משרדים שאלונים ומדרג את הטובים שבהם בכל קטגוריה.

 

לחותמי הדירוג יש יתרונות רבים, ולכן אין זה מפתיע שמשרדים שאינם עומדים בקריטריון מנסים להשיג את התועלות הנלוות להצגת החותם. בשנים האחרונות אנו עדים לאינפלציה של חותמי דירוג מסוגים שונים. חלקם בעלי משמעויות שונות ולחלקם אין משמעות אמיתית כלל.  אילו סוגים ישנם ואיך מבדילים? 

חותמי דירוג של Duns 100 ו-BDI

דירוג משרדי עורכי דין - BDI ו-Dun's 100

בכל שנה מדריכי הדירוג האובייקטיביים Dun’s 100  ו-BDI Code מדרגים את משרדי עורכי הדין המובילים בישראל ב-46 קטגוריות שונות. בכל שנה יוצא לוגו לשנה זו עבור שני מדריכי דירוג אלו והוא מלווה בתעודה חתומה על ידי מדריכי הדירוג הניתנת לתלייה במשרד. רק משרד שרכש את חבילת הפרסום יכול להשתמש בלוגו העדכני לשנה זו.

באתרי משרדי עורכי דין רבים שאינם מדורגים אפשר לראות את הלוגו מהשנה שבה הם רכשו חבילת פרסום, או משנים קודמות שבהן השימוש בלוגו של Dun’s  ו-BDI היה מותר גם למדורגים שלא רכשו חבילה.

בשנתיים האחרונות גלובס ו-statista משיקים מדריך דירוג עורכי דין חדש (ההגשה אליו מתבצעת בין יולי לספטמבר, והתוצאות מתפרסמות בפברואר). 

נכון לכתיבת שורות אלו, אין למדריך זה תהודה או הכרה כמו למדריכי הדירוג של Duns 100 ו-BDI, ובצדק. המדריך כרגע מתבסס על המלצות עמיתים על משרדים מובילים בתחומם. הוא אינו שם דגש על תיקים משמעותיים, היקפי פעילות או כל פרמטר נוסף שמעיד על פעילות המשרד.  

חותם אמינות דן אנד ברדסטריט (Dun’sguide)

חותם אמינות דן אנד ברדסטריט - דנסגייד

דן אנד ברדסטריט (Dun & Bradstreet) מציעים לרכישה חותם אמינות, המעיד על איתנותו הפיננסית של העסק. החותם מקשר לפרופיל באתר דנסגייד הכולל את פרטי החברה.

על אף שהחותם לא מעיד על מובילותו של המשרד, אלא על איתנותו הפיננסית הוא נפוץ בקרב משרדי עורכי דין. לרוב, מי שיציגו אותו באתר הם עורכי דין שאין להם חותם אובייקטיבי.  

כאן המקום להתוודותמי שגרם לחותם זה להיות נפוץ כל כך, הוא אני, כחלק מאסטרטגית קידום עבור לקוח בשנת 2019. מקדמי אתרים אחרים שראו את החותם אצל הלקוח שלי אצו לרכוש אותו גם כן עבור לקוחותיהם ויצרו בלבול בשוק.

כיוצרת הטרנד, אני מרגישה שהגיעה השעה להסביר את ההבדלים בין החותמים:

את חותם הדירוג של דנס 100 לא ניתן לרכוש בכסף, והוא מעיד על מצוינותו של המשרד ועל שייכותו לרשימה מצומצמת של המשרדים הטובים בישראל בתחומו.
לרוב, לחיצה על החותם תוביל לטבלת הדירוגים או לדף הפרופיל של הלקוח ממנו ניתן להגיע אל טבלאות הדירוגים.

לעומת זאת, חותם אמינות דן אנד ברסטריט הוא חותם שנרכש עבור תשלום. הוא מעיד על חוסנו הפיננסי של המשרד ותו לאו. לחיצה עליו תוביל לפרטים על המשרד ולאפשרות לרכוש דו"ח מידע עסקי על החברה.

חותמי דירוג בינלאומיים

מדריכי דירוג בינלאומיים

ישנם מדריכי דירוג בינלאומיים המאפשרים לפירמות ישראליות להגיש את מועמדותם אליהם. על מדריכים אלו נמנים: Legal500, Best Lawyers, Chambers, IFLR, WTR, ITR World Tax, IP Stars ואחרים.

מי שמגישים את מועמדותם לחותמים אלו הם בדרך כלל המשרדים הגדולים ופירמות הבוטיק המובילות בתחומים הכלכליים ובתחומי הליטיגציה או זכויות היוצרים בישראל.

חותמי דירוג נישתיים

ישנם חותמי דירוג המיועדים לדירוג משרדי עורכי הדין הפועלים בנישה ספציפית. כך למשל "מדד ההתחדשות העירונית" הוא חותם המוענק למשרדי עורכי דין העוסקים בהתחדשות עירונית, המתבסס על ניתוח אובייקטיבי של הנתונים הנלקחים מאתר מדלן ולא על דיווח מטעם המשרדים. 

חותמים מומצאים

בשנים האחרונות נפוצה תופעה של מדריכי דירוג מטעם עצמם המדרגים את עורכי הדין המובילים בתחומים כאלו ואחרים. ברוב המקרים הדרך מה שמפריד בין המשרד המדורג לתואר, הוא פשוט העברה בנקאית או קשר למקדם האתרים שאחראי, שלא במקרה, גם על מדריך הדירוג.

לא תמיד קל לזהות את חוסר האותנטיות של החותמים הללו. כך למשל, אינדקס עורכי הדין העולמי Martindale – Hubbell הוא אינדקס משפטי גדול ומוכר, אך הוא אינו מעניק חותמי דירוג. אתר ישראלי הכולל את שם המותג אך לא שייך לו, החליט על דעת עצמו לחלק לעורכי דין חותמי דירוג. האם הציבור הרחב ואפילו ציבור עורכי הדין יודעים לזהות כי אין לו קשר לאינדקס הבינלאומי? לא בטוח.   

איך מזהים משרדי עורכי דין מובילים?

משרדי עורכי דין מובילים מגישים בדרך כלל את מועמדותם למדריכי דירוג אובייקטיביים בארץ ובחו"ל. גם במקרה שלא רכשו את החותם, הם יציינו כי נכנסו לדירוגים ויקשרו לטבלת הדירוגים, על מנת להראות ללקוח הפוטנציאלי כי הם מדורגים בינות המשרדים המובילים בתחומם.

במקרה הטוב מדובר בטריק שיווקי שנועד לגרום לגולש לחשוב כי הוא הגיע למשרד מדורג ומוביל, אך במקרה הפחות טוב מדובר באתרים העושים שימוש ללא אישור בחותמי דירוג ובסימני מסחר רשומים וחושפים את עורך הדין לתביעות.

אולי יעניין אותך לקרוא גם על: 

דירוג משרדי עורכי דין - BDI ודנס100

הגשה למדריכי דירוג משרדי עורכי דין

כל מה שרצית לדעת על הגשה למדריכי דירוג עורכי דין BDI ו-DUNS100